O reteta simpla de ciorba taraneasca cu afumatura ca la Mama acasa sau poate ceva mai buna. Ciorba este gata in maxim 1 ora.
Iata cat de simplu este sa prepari aceasta ciorba taraneasca cu afumatura
Ingrediente pentru 8 portii:
- 800 g – 1 kg Coasta afumata (de preferat ca afumatura sa aiba os)
- 150 g bacon (cu mai putina grasime)
- 3,5 l – 4 l apa
- 2 cepe mari
- 2 morcovi (potriviti)
- 2 cartofi mai mari
- 1 ardei gras rosu (mai mare)
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 legatura leustean (sau tarhon)
- 100 – 150 ml sos de rosii
- 1 l bors natural (sau se poate combina cu zeama de varza)
- sare
Preparare Ingrediente
- Se curata legumele si se spala bine. Ceapa se taie marunt (dar nu prea marunt)
- Ardeiul, pastarnacul, radacina de patrunjel se taie cubulete (partea mai subtire a pastarnacului am taiat-o si am pus-o intreaga la fiert – se poate scoate la sfarsit – e mai mult parte lemnoasa)
- O parte din morcov se taie cubulete si o parte poate fi taiat in fasi mai groase si mai lungi
- Coasta afumata se taie pe fiecare os in parte
- Cartofii se taie cubulete si se lasa sa stea in apa pentru ca vor fi adaugati mai tarziu
- Se taie lusteanul marunt
- Daca nu ai cumparat bacon deja taiat bucatele, se taie bucati nu foarte subtiri
(mai jos vei gasi imagini cu prepararea acestei ciorbe)
Prepararea ciorbei
- Se pun toate legumele (mai putin cartofii si sucul de rosii) impreuna cu coasta si baconul intr-o oala, se adauga apa si se pun la fiert timp de 20 – 25 minute
- Dupa ce au fiert se adauga sosul de rosii si cartofii taiati cubulete, se lasa la fiert 10-15 minute
- Apoi se adauga sare si bors (si zeama de varza optional) si se mai da intr-un clocot
- Se presara leusteanul (sau tarhon optional)
Si ciorba de afumatura este gata. Pofta Buna!
Poze cu prepararea acestei ciorbe
Ingrediente
Pofta buna!
Facebook Comments