Iti prezint o reteta simpla, plina de arome si foarte gustoasa: ceafa de porc la cuptor preparata in stil vanatoresc. Este o reteta rapida, asa cum imi place mie sa le fac – si cred ca si tie.
Metoda de preparare este una foarte simpla si nu ai nevoie de multe ingrediente si se prepara foarte rapide de asemenea. Timp de pregatire 20 de minute, mancarea este gata in maxim 1 h.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 4 fripturi de ceafa de porc
- 1 ardei gras rosu mai mic
- 1 ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
- se toaca ceapa verde, usturoiul si ardeiul in cubulete mai mici (dar nu foarte mici)
- se calesc intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei si se pune putina apa pentru a nu se arde si pun sare si piper dupa gust
- ceafa se aseaza intr-o tava cu apa cat sa o acopere si se pune si restul de ulei si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade celsius si se lasa cca 40-45 de minute; dupa ce se scoate de la cuptor, se presara cu sare si piper dupa gust
- apoi se serveste ceafa cu legumele prgatite anterior puse deasupra carnii
Sfat 1: se poate servi cu garnitura de orez cu legume (click aici pentru reteta) sau cu legume ttrase in tigaie (click aici pentu reteta) ipreuna cu un pahar de vin rosu demisec sau sec.
Sfat 2: pentru a avea o friptura frageda, recomand sa acoperi tava si cu 5-10 minute inainte de a scoate tava din coptori sa ii scoti capacul sau folia de alumiun. Sau sa acoperi carnea cu apa de aproape 1 deget peste (fiind acoperita nu se usuca de la caldura cuptorului si o sa rezulte si sos din belsug, un sos delicios).
Va urez Pofta buna!
Iata cum am pregatit eu aceasta friptura la cutor (poze):
Ingrediente:
Va urez pofta buna!