Iata inca o reteta simpla si rapida cu carne de porc cu sos teryaki servita cu garnitura de orez basmati cu legume. Timp de preparare maxim 45 de minute.
Reteta de carne de porc cu sos Teryaki cu garnitura de orez se prepara foarte repede
Ingrediente pentru 4 portii:
- 800 g crane de porc macra
- 250 g orez basmati
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel (mai mica)
- 1 pastarnac (mai mic)
- 1 ardei gras rosu mic (sau 1/2)
- 2 ceapa mai mare
- 80 g ciuperci
- 3 catei de usturoi
- 50 g unt de masa
- 4 fire usturoi salbatic (leurda – optional)
- sos teryaki (sau pe baza de teryaki)
- sos de soia
- 60 ml vin alb sec sau demisec
- boia de argei dulce
- cimbru uscat
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare, piper
Pregatirea ingredientelor
- carnea se taie fasii de jumatate de cm grosime si se stropeste cu sos de soia, boia de ardei dulce si usturoiul taiat bucatele
- ciupercile, ceapa si ardeiul se toaca cubulete mici, iar morcovul, pastarnacul (fara partea lemoasa) si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea mare; leurda se taie marunt
Prepararea retetei
- se pun 2 linguri de ulei intr-o cratita si se lasa la incins, apoi se pune carnea de porc; dupa ce s-a rumetit putin se adauga apa (mai putin de 1 cana), cimbru macinat si se lasa sa fiarba pana scade
- intr-o oala cu fund dublu se pune 1 lingura de ulei si untul; dupa ce s-a topit untul se pune orezul si se lasa la facut cateva minute (amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi). Apoi adaugi legumele si le lasi impreuna cu orezul 2-3 minute si adaugi 2 canii cu apa si cand scade apa atunci orezul este gata (nu uita sa amesteci din cand in cand). Se pun sare si piper dupa gust
- cand apa de a carne a scazut, adauga sos teryaki, sare si piper si mai lasi sa fiarba impreuna 1-2 minute
Pofta Buna!
Alta reteta cu orez basmati cu legume: Reteta Rapida Scoici si Creveti in sos de vin alb cu garnitura de orez basmati cu legume
Iata cum am pregatit eu aceasta reteta:
Ingrediente:
Preparare
Pofta Buna!
Facebook Comments