Daca esti in cautare de retete simple, reteta de aripioare de pui cu smantana si ciuperci este una dintre ele si se prepara foarte rapid, plus ca este o mancare foarte gustoasa, plina de arome.
Timpul de preparare este de maxim 40 de minute.
Iata cate de simplu se prepara aripioarele de pui cu smantana si ciuperci
Ingrediente pentru 4 portii:
- 12 aripi de pui
- 2 legaturi de ceapa verde (sau ceapa uscata)
- 1 legatura de usturoi verde
- 150 ml de smantana (eu am folosit mai grasa – 24% grasime)
- 250-300 g ciuperci
- 3 galbenusuri de ou
- 1 lingurita faina (optional)
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
Modul de preparare
- se fierb aripile de pui intr-o oala si se pastreaza zeama
- se curata ceapa si usturoiul si se taie marut si se pun la calit cu cele 3 linguri de ulei si apoi se adauga zeama din apa in care au fiert aripile (in loc de apa), apoi adaugi ciupercile taiate fasi si se lasa sa fiarba impreuna 5-7 minute
- se adauga aripioarele si se lasa 3-5 minute sa fiarba impreuna; daca mai este nevoie mai adaugi putina zeama, lasi sa dea in clocot si stingi focul
- separat se freaca galbenusurile de ou cu putina sare apoi se amesteca cu smantana pana se omogenizeaza
- dupa ce au fiert aripioarele cu legumele, iei zeama din oala (daca a scazut prea mult folosesti tot zeama in care au fiert aripile) cca. 1 polonic si pui in smantana cu galbenusurile si amesteci pana se omogenizeaza
- OPTIONAL poti adauga 1 lingurita de faina pentru a ingrosa sosul
- sosul rezultat il pui peste aripi (trebuie sa nu fie fierbinti pentru a nu se imbranzi smantana) si amesteci
- pui sare si piper dupa gust
- mai poti adauga marar sau patrunjel
Pofta Buna!
Vezi si: Reteta simpla si rapida de Taitei de Orez cu Carne de Vita. Mancare in stil asiatic
Prepararea aripioarelor cu smantana si ciuperci in imagini
Ingrediente:
Mod preparare prin imagini
Va urez Pofta Buna!
Facebook Comments