Cat costa sa renovezi un apartament cu 2 camere in 2017

In sfarsit m-am mutat din casa parintilor mei. Iar asta s-a intamplat datorita lor. Pe scurt, tatal meu a mostenit de la parintii lui un apartament cu 2 camere pe care l-au renovat si m-au lasat pe mine sa locuiesc in el.

Apartamentul nu mai fusese renovat de multi ani, era cumva batranesc, iar ca eu sa ma pot muta era nevoie sa ii aduca multe imbunatatiri, practic trebuia modificat complet.
Avand in vedere ca nu dispuneau de foarte multi bani, iar eu nu am avut banii pentru a ma puteam inhama la un astfel de proiect, am vrut sa ma documentez inainte. Internetul nu m-a ajutat foarte mult deoarece articolele pe acest subiect erau destul de vechi. Si am vrut sa va impartasesc experienta mea despre cat costa sa renovezi un apartament cu 2 camere in 2017.

Mai jos voi detalia modificarile facute la acest apartament:

– din cauza faptului ca au locuit o scurta perioada de timp niste prietei de familie (asa ii consideram noi) am fost nevoiti sa schimbam toata instalatia electrica deoarece era “impuscata”; au avut ei grija de asta, practic in cateva luni au distrus apartamentul. Iar toata distractia cu instalatia electrica a costat 3.500 de lei (am fost nevoiti sa contractam o firma autorizata de Enel)
prizele, lustrele si toate aplicele au fost foarte ieftine, au costat aproximativ 1.200 de lei (le-am cumparat cam pe cele mai ieftine)
– am “contractat” niste mesteri pe care i-am platit la lucrare, iar manopera a fost in total in valoare de 7.500 lei (am exclus manopera pentru termopane – firma de termopane au asigurat si montajul)
materialele de constructie pentru pereti – glet si vosea- sapa auto nivelanta, gresia, faianta, parchetul, usile de interior, rigips si structura metalica, zidaria pentru usa de la balcon plus ustensile pentru efectuarea unor manoperi (trafalet, spaclu, cutter etc.) au insumat 9.850 de lei
usa metalica de la intrare a costat 720 lei
am izolat cu polistiren de 5 cm la interior peretii care dau afara, costul total a fost de 1.800 de lei. Am inclus polistirenul, masa de spaclu, plasa, ciupercile pentru fixare.
la baie am schimbat vasul de toaleta, robinetii, tevile, chiuveta si oglinda. In total aceste imbunatatiri au costat 1.950 de lei
termopanele au costat 5.400 de lei (1.200 de euro). Am spart geamul de la bucatarie care da in balcon si am zidit usa de la balcon din sufragerie si am ramas cu doua geamuri duble, unul la sufragerie si unul la dormitor si geamurile de la balcon. Aragazul l-am mutat in balcon.

Totalul acestei ronovari a costat 31.920 lei sau 7.093 euro. Nu am inclus dupa cum ai putut sa obervi in lista de mai sus mobila si electrocasnicele. Am luat mobila de sufragerie de la o matusa de a mea care tocmai ce isi cumparase mobila noua. Asta inseamna canapea si fotolii plus masuta. Nu am cumparat mobilier de sufragerie, am facut niste rafturi din rigips pe care am asezat televizorul.

Cat costa sa renovezi un apartament cu 2 camere in 2017 -dormitor Cat costa sa renovezi un apartament cu 2 camere in 2017 -sufragerie

Mobilier

Nu am pus centrala termica pe gaze si deci nu am schimbat nici caloriferele. Pentru restul mobilei ne-am incadrat in bugetul minim de care mai dispuneam, adica ne-a costat 4.800 de lei. Am cumparat mobila de dormitor si mobila de bucatarie. Perdelele le-am cautat cam pe cele mai ieftine recunosc, asta pentru ca li se termianu banii, si cu tot cu sina au costat 550 de lei. Cuierul a trebuit evident schimbat si el si am cumparat unul simplu de 330 de lei.

Mobila a costat in total 5.680 lei sau 1.262 euro. Asta pentru ca nu a mai fost nevoie de mobilier pentru sufragerie, am rezolvat-o mai ieftin cu rigipsul, si sincer sufrageria arata foarte aerisita.

In total renovarea apartamentului de 2 camere plus mobilierul i-a costat pe parintii mei 37.600 lei sau 8.355 euro.

Citeste si: Cat costa sa construiesti o casa de la zero in 2017

Facebook Comments

Share This:

One thought on “Cat costa sa renovezi un apartament cu 2 camere in 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =