Daca esti in cautare de o reteta simpla plina de arome in stil asiatic iti recomand cu mare drag reteta de piept de pui cu sos hoisin si garnitura de legume cu taitei de orez.
Durata de preparare a acestei retete este de maxim 40 de minute.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500-600 g piept de pui (file de pui)
- 2-3 morcovi
- 3 ciuperci champignon (mai mari)
- 1 legatura ceapa verde
- sos hoisin
- 80-100 g taitei de orez
- 4-5 linguri de ulei floarea soarelui/masline
- sare, piper
Preparare reteta:
- se spala carnea si se taie fasii de cca. 1,5 cm grosime
- legumele se curata, se spala si se taie julien (sau oblic pentru a avea un aspect deosebit atunci cand se aseaza in farfurie)
- se pun 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si se frige pieptul de pui cca 8 minute si apoi se adauga putina apa si se mai lasa pana scade apa si apoi se adauga sosul hoisin si se lasa la foc mic impreuna 2-3 minute
- separat, se pune uleiul intr-o alta tigaie si se lasa la incins si se pun legumele in tigaie
- taiteii de rez se pot fierbe separat intr-o oala si apoi se pot adauga peste legume SAU acestia poti fi pusi impreua cu legumele (dupa cca 3 minute in care legumele au fost puse in tigaie in uleiul incins) si se lasa 3-4 minute (se poate adauga putina apa – atentie sa nu exagerezi cu apa)
Mancare este gata, o poti aseza in farfurie si se poate servi cu bambus sau muguri de fasole (sau combinate).
Iata in imagini prepararea retetei de piept de pui cu garnitura de legume si taitei de orez:
Pofta buna!
Facebook Comments