Se crede despre Salata Beouf cu maioneza facuta in casa (mai jos vei gasi reteta) se pregateste greu, dar eu astazi iti propun o reteta simpla si care nu necesita atat de mult timp pe cat se crede. Si iti va iesi o salata foarte gustoasa.
Timp de preparare 1 ora si 10 minute.
Reteta Salata Beouf
Ingrediente:
- 4 morcovi mai mari
- 5 cartofi potriviti
- 1 pastarnac (mai gros)
- 500 g carne macra de pasare (sau vita)
- 1 borcan de 800 de castraveti murati (de preferat in saramura)
- 1 borcan de de 800 gogosari murati
Preparare Salata Beouf:
- se curata legumele si se pun impreuna la fiert intr-o oala
- separat se pune carnea la fiert
- cat timp acestea stau pe aragaz la fiert poti taia muraturile; acestea se taie cubulete mai mici si se lasa la scurs intr-o sita cu o oala/castron sub ea
- dupa ce au fiert legumele si carnea, acestea se taie cubulete mai mici si pun intr-un castron mai mare (ai nevoie de loc pentru a amesteca cu maioneza) cu sare si piper
- peste ele se adauga muraturile; DAR inainte de a pune muraturile trebuie sa le stoci intre palme (nu de tot, dar cat sa mai iasa din zeama)
- si apoi se adauga maioneza (vezi reteta mai jos) si se amesteca pana se omogenizeaza
SFAT: nu arunca zeama in care au fiert legume si carnea; din ea se poate face o supa cu galuste.
Reteta Maioneza
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 lingurita de mustar clasic
- 500 ml ulei
- zeama de la o lamaie
Preparare Maioneza:
- se separa galbenusurile de la 2 oua si se lasa afara pentru a se incalzi (idem pt mustar)
- separata se fierb 2 oua tari si galbenusurile se lasa la racit (se pot pune la fier o data cu legumele atunci cand faci salata beouf)
- dupa ce toate galbenusurile au ajuns la temperatura camerei se pun intr-un castron mai mare si se piseaza
- se foloseste mixerul de mana la cea mai mare viteza (ATENTIE trebuie invartit intr-o singura directie), se adauga ulei putin cate putin si se incorporeaza cu galbenusurile, iar cand simti ca maioneza s-a intarit adaugi putina zeama de lamaie (atentie zeama de lamaie se pune de asemenea treptat si niciodata impreuna cu uleiul) si repeti pana cand termini atat uleiul cat si zeama de lamaie
- albusurile pot fi umplute cu maioneza si servite ca atare
POFTA BUNA!!
Iata imagini ce arata cum am preparat eu salata beouf si maioneza facuta in casa:
Ingrediente:
Preparare:
Facebook Comments