Detailing Auto, Afacerea anului in 2017 din domeniul auto. O afacere profitabila cu investitie mica

Anul 2017 vine cu o mare oportunitate in domeniul auto, mai exact afacerile in detailing auto.

Ideile de afaceri profitabile nu bat la usa, mai ales pentru cei ce nu dispun de sume colosale, nu? Ei bine, atat timp cat vor aparea oportunitati, vor aparea si exceptii de la regula anterior mentionata.

Luna aceasta (februarie 2017), guvernul a decis sa renunte la taxa de mediu pentru autoturisme, si iata oportunitatea! Nu zic sa te apuci de adus masini la mana a doua, dar in mod cert acest fenomen va prinde amploare (si oricum deja reprezinta un segment important), asa ca este important sa profiti. Dupa cum am spus deja, nu este nevoie sa te apuci sa aduci masini, sau sa iti deschizi un service auto. In schimb, te poti orienta catre detailingul auto.

Afacerea anului 2017 in domeniul auto Afacerea anului 2017 in domeniul auto

Autoturismele se uzeaza, isi pierd din stralucire, tapiteriile se pateaza, farurile se matuiesc si asa mai departe, asa ca, este nevoie ca masinile sa fie duse la valoarea pe care au avut-o atunci cand au fost noi!

Pe piata detailingului, la nivel national, sunt deja multe firme care opereaza, cu succes chiar. Cunosc pe cineva care s-a apucat de cativa ani de treaba asta si are tot timpul de lucrat. Ba chiar, ca sa fiu sincer pana la capat, pot sa zic chiar ca prospera, si asta in conditiile in care in Romania era obligatorie taxa de prima inmatriculare/mediu/cum i s-a mai spus.

Acum ca taxa a fost eliminata (Legea nr 1/2017), mai mult ca sigur, cererea pentru restilizare auto va creste.

La cat se ridica investitia

Investitia este undeva in jurul sumei de 5000 de euro cu totul, si o sa explic si de ce. In primul rand, seriviciile de detailing auto includ: curatare tapiterie, polishare caroserie/faruri, curatare jante, tratamente piele, curatare motor.

In suma de 5000 de euro intra urmatoarele:

  • kit polishare faruri: 300 lei (sursa) la acesta se adauga si o bormasina care costa incepand de la 100 de lei (uite rezultatele cautarii pe emag)
  • aspirator auto cu injectie – extractie: 600 euro (sursa). Pe langa faptul ca are functia de aspirator, poate fi folosit si pentru curatarea tapiteriei folosind aburi.
  • bureti: 3-4 lei/bucata
  • lavete: preturile incep de la 7 lei/bucata (sursa)
  • solutie curatat tapiteria: 11 lei (sursa)
  • degresant motor: 12 lei (sursa)
  • solutie intretinere plastic exterior: 16 lei (sursa)
  • solutie curatat jante: 35 lei (sursa)
  • masina de spalat cu presiune: 1500 lei (sursa) dar e important de stiut ca am ales un model scump.
  • polish auto: 77 lei (sursa), dar si in acest caz am ales un produs mai scump.

Dupa cum vezi investitia initiala nu se ridica la mai mult de 1500 de euro in materiale, ceea ce mi se pare mai mult decat ok, mai ales ca nu trebuie achizitionate cantitati mari la inceput, ci doar cat sa fie destul pentru a pune pe roti afacerea. Sunt sigur ca am si omis o parte din cele necesare, dar in acest caz, se mai adauga la cei 1500 de euro inca 500.

Restul pana la 5000 se vor duce pe: infiintare firma, inchiriat spatiu comercial (de preferat un garaj a carui chirie nu sare de 200-300 de euro/luna), si, poate cel mai important, pe publicitate. Se stie ca publicitatea este inima comertului si de aceea este important sa iti promovezi serviciile inca de la inceput. Poti incepe sa inveti pe propria masina si/sau pe masinile rudelor si prietenilor tai, dupa care faci poze si le promovezi pe facebook, simplu si eficient. Daca spre exemplu tu sti din Bacau, iti faci o pagina business de facebook, ii dai nume Super Detailing Auto Bacau (nu stiu daca exista, am dat doar exemplu), urci poze si apoi iti configurezi campania: selectezi ca grup tinta barbatii din Bacau, cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani. Fixezi si bugetul care tu crezi ca e suficient si apoi astepti sa-ti vina primele cereri.

Afacerea anului 2017 in domeniul auto

E important de mentionat ca in toata treaba asta, clientul nu plateste costul materialelor ci manopera (da, e munca fizica), dar daca iti place sa bibilesti lucruri si esti un om migalos, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Din cate am gasit pe internet, costul unui tratament complet interior/exterior e undeva in jurul sumei de 400 de lei pentru un autoturism “normal” (VW Golf, Opel Astra, etc) iar in cazul SUV-urilor urca.

Si daca tot vorbim despre confort, eu zic ca un plus, pentru cei ce au posibilitatea, ar fi oferirea acestor servicii la domiciliul clientului, dar, in acest caz, investitia initiala poate fi ceva mai ridicata. Dar daca ai masina cu portbagaj suficient de mare sau o auto-utilitara ar putea reprezenta un bun inceput. Ar fi de adaugat poate colantarea masinii cu sigla firmei.

Dupa cum am spus si la inceputul postarii, acum e momentul ideal sa intri in acest domeniu! Piata se dezvolta!

Spor la bani!

Citeste si: Idei de afaceri cu bani putini. Afaceri de succes

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − one =