O mancare simpla, gustoasa si rapid de facut, mancarea de fasole fina galbena cu pui, iata si reteta. Timp de preparare maxim 25 de minute. Este o mancare usoara, plina de vitamine, si daca doresti poti sa inlocuiesti carnea de pui cu cea de curcan.
Reteta mancare de fasole galbena cu pui
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 ciocanele de pui
- 400-500 g fasole galbena/verde fina
- 2 cepe potrivite
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura marar (sau patrunjel sau ambele – dupa preferinte)
- 1 morcov (optional)
- 100-150 ml sos de rosii
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
Preparare mancare fasole fina:
- se spala ciocanele si se pun intr-o oala la fiert si se arunca spuma (cu ajutorul unei spumiere) care rezulta de la fierbere, iar zeama in care fierb acestea se foloseste ulterior la mancare (in loc de apa)
- se curata legumele si taie marunt (mai putin fasolea), apoi se pun la calit in cantitatea de ulei si se lasa 2-3 minute apoi se adauga zeama din care au fiert ciocanelele de pui si se lasa la fiert timp de 5-7 minute
- apoi se adauga ciocanele si se pune sosul de rosii si se dau intr-un clocot, apoi adaugi mararul, sare si piper dupa gust
ATENTIE!
- daca folosesti fasole la conserva (asa cum am preparat eu aceasta reteta – poze mai jos) atunci aceasta trebuie pusa la sfarsit, lasi sa fiarba impreuna 1-2 minute (ai grija cand amesteci pentru ca este foarte fragila si se poae farama) si apoi stingi focul
- daca folosesti fasole proaspata atunci aceasta trebuie pusa dupa ce ai adaugat apa peste legumele calite, si le lasi sa fiarba impreuna 10-12 minute (pana cand fasolea este aproape fiarta) apoi adaugi carnea si sosul de rosii si mararul, le lasi sa fiarba impreuna 2-3 minute si stingi focul
Mancarea este gata! Pofta buna!
Iata cum am pregatit eu aceasta manacare – Reteta in imagini:
Ingredientele:
Preparare:
Si rezultatul final. Pofta buna sa aveti!
Facebook Comments