Atractii si Obiective turistice in Constanta si Imprejurimi. De vazut!

Pe langa binecunoscutele obiective turistice din orasul Constanta, cum ar fi cazinoul, Delfinariul, Portul Tomis, exista cateva locuri superbe pe care trebuie sa le vizitezi dar sunt mai putin cunoscute si se afla in judetul Constanta. Asa ca iti voi prezenta mai jos o lista cu obiectivele turistice din Constanta si Imprejurimi.

http://whoatastic.com/2017/03/15/guy-slices-rattlesnake-tail-take-look-whats-inside/

Obiective turistice in apropiere de Constanta

1. Pestera Sf. Ioan Casian – Merita vazuta – drumul de la manastirea Sf Ioan Casian pana la pestera este superb!

pestera sf ioan casian pestera sf ioan casian

O locatie superba! Aceasta pestera este ascunsa, drumul pana la ea este unul deosebit, cu trepte sapate in calcar, recent amenajate. A fost folosita de catre calugari ca locuinta si loc de slujba. Pestera se afla deasupra vaii Casimcea, in comuna Targusor, jud Constanta.
Se afla la 50 de km de Constanta, drumul cu masina dureaza putin sub 1 h.

Este unul dintre obiectivele turistice din imprejurimea Constantei mai putin cunoscut, dar care merita din plin.

2. Cheile Dobrogei

Dupa ce vizitezi Pestera Sf. Ioan Casian mai poti vizita si Cheile Dobrogei, o locatie deasemenea superba. La doar cativa km de manastirea si pestera Sf Ioan Casian, poti admira peisajul super al Rezervatiei Geologice Cheile Dobrogei. Este o locatie superba pentru gratar sau de petrecut timp in aer liber.

3. Cetatea Enisala (click pentru site-ul oficial al cetatii)

cetatea enisala cetatea enisala lacul razim

Este singura cetate medievala din Dobrogea care a ramas in picioare in urma luptelor ruso-turce. Peisajul pe care il poti admira din aceasta cetatea este superb! Este localizata in judetul Tulcea, satul Enisala, langa orasul Babadag, intre lacul Razim si Babadag.
Se afla la 109 km de orasul Constanta, iar drumul cu masina pana la locatie dureaza 1 h si 30 de minute.
Poti mancar la Restaurantul La Parmac din Babadag, are o mancare extraordinara si preturile sunt foarte decente.

4. Monumentul Adamclisi – este un nume românizat si provine de la denumirea turcească Adam Kilisse (casa lui Adam – Biserica Omului)

monumentul adamclisi

Acest monument a fost construit de către romani pentru a sărbătorii victoria acestora în fața dacilor, oraș pe care l-au colonizat și a devenit ce mai mare oraș roman din Dobrogea. Și imperiul otoman s-a folosit ce acest monument, dar după plecarea lor, orașul a ramas pustiu. Astăzi este Comuna Adamclisi.
Monumentul este localizat in Comuna Adamclisi la 76 km de orașul Constanța, drumul cu masina dureaza 1 h. (sursa)

5. Cetatea Histria

cetatea histria cetatea histria - lacul sinoe

Este o cetate greceasca, cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul in forma sa actuala al tarii noastre. Peisajul este unul de vis! Cetatea a fost construita pe malul lacului Sinoe.
Se afla la 65 km de orasul Constanta iar drumul cu masina pana la locatie dureaza 1h. Locatia ei este in comuna Istria, jud. Constanta. Langa cetate exista Muzeul Arheologic Histria care poate fi vizitat.
Exista si un restaurant langa cetate unde se poate manca, iar mancarea este destul de buna.

Obiective turistice Constanta

1. Cazinoul din Constanta si faleza orasului

falze constanta-cazinou-faroul genovez-statuie mihai eminescu

Se afla langa portul Constanta, pe faleza orasului, locatie unde te poti plimba si admira marea, zona fiind recent renovata de catre primarie. Aici vei gasi Farul Genovez, Statuia lui Mihai Eminescu, ruinele cetatii Tomis.

 

2. Portul turistic Tomis

portul turistic tomis - plaja modern

Dupa ce te plimbi pe faleza orasului, te poti delecta cu o mancare cu specific pescaresc chiar in portul Tomis unde vei gasi foarte mult restaurante si cafenele si poti admira ambarcatiunile docate in port.

 

3. Centrul Istoric Constanta – Piata Ovidiu

centrul vechi constanta - piata ovidiu

O locatie superba, recent amenajata, unde se gasesc (si le poti vizita) Muzeul Mozaic si Muzeul de Istorie. O parte dintre cladirile vechi din zona au fost amenajate si la parterul lor exista multe restaurante si cafenele cu diferite specificuri. Mai poti admira si Marea Moschee din Constanta, localizata tot in centrul vechi.

4. Muzeul Marinei Romane.

muzeul marinei romane

Se afla pe str. Traian din Constanta, destul de aproape de centrul istoric, si vizitarea lui merita. Dupa ce te-ai plimbat prin centrul vechi al orasului si pe faleza, acest muzeu ar trebui sa fie pe lista ta de obiective de vizitat.

 

Citeste si: Cum sa gasesti destinatii de vacanta ieftine in 2017 | Destinatii turistice de vis

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =