Iti prezint o reteta simpla de scoici si creveti in sos de vin rosu si sos de rosii cu garnitura de taitei de orez cu ceapa si ciuperci, insotita de salata de untisor (valeriana). Personal imi plac foarte mult fructele de mare, in special scoicile (midii) si crevetii.
Timpul de preparare este de 30–40 de minute.
Metoda de preparare a acestei retete
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 g creveti
- 300 g scoici
- 250 g taitei de orez
- 2 legaturi ceapa verde
- 3-4 catei de usturoi
- zeama de la 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- patrunjel proaspat
- 50 g unt
- 60 ml vin rosu sec
- 5-6 linguri suc de rosii
- 100 g ciuperci
- sare, piper
Preparare scoici si creveti in sos de vin rosu
- se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, apoi se pun intr-o tigaie mai mare la calit in untul cu uleiul de masline timp de 2-3 minute
- se adauga crevetii si scoicile si se lasa 5-7 minute la foc potrivit (sfat: daca folosesti fructele de mare congelate, nu trebuie sa mai adaugi apa – daca sunt proaspete, dupa ce le tii 2 -3 minute la calit trebuie sa adaugi putina apa)
- apoi se adauga sosul de rosii si vinul, se lasa sa fiarba impreuna 3-4 minute si se sting cu zeama de la lamaie, peste care se adauga patrunjel tocat marunt
Preparare taitei de orez cu ceapa si ciuperci
- se pune intr-o oala apa la fiert cu sare si o lingura de ulei si cand a fiert apa se adauga taiteii si se lasa la fiert atat timp cat este indicat pe pachet si dupa ce au fiert se scurg de apa
- se calesc ceapa si ciupercile timp 3-4 minute (se adauga putina apa) apoi se pun peste taiteii de orez fierti (se poate adauga un sos oyster peste)
Separat se poate pregati o salata de untisor (valeriana) cu ceapa verde si cu un dresing de zeama de lamaie si ulei de masline.
Pofta Buna!
Vezi si: Reteta Rapida Scoici si Creveti in sos de vin alb cu garnitura de orez basmati cu legume
Iata in imagini cum am preparat scoicile si crevetii in sos de vin rosu:
Ingrediente:
Pregatire si preparare:
Pofta Buna!
Facebook Comments