Somon cu miere si zeama de portocala este reteta mea preferata. Este foarte simplu de preparat si este o reteta care iti bucura simturile cu minunatele arome, plus ca se prepara foarte repede. Si somonul este o sursa bogata in acizi grasi Omega 3.
Timpul de preparare este 20 de minute. Se poate servi cu salata de untisor si cu garnitura de orez cu legume.
Reteta Somon cu miere si portocala
Ingrediente 2 persoane:
- 4 medalioane somon (2 bucati file somon)
- miere de albine
- zeama de la 1 portocala
- cimbru (proaspat o crenguta sau uscat)
- zeama de lamaie
- sare, piper
Mod de preparare:
- medalioanele de somon se dau cu sare si piper, se ung cu miere si se pune cimbrul tocat marunt
- se ia o tigaie sau gratar si se pune la foc, se lasa la incins (atentie, nu se pune ulei deloc in tigaie)
- se pun medalioanele in tigaie la foc mic, se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte si cand este aproape gata se stropeste cu zeama de portocala si lamaie si se mai tine 1 minut pe foc
- si mancarea este gata! Pofta Buna!
Separat se poate pregati o salata de untisor cu ulei de masline si zeama de lamaie. Pestele se poate servi cu garnitura de orez cu legume, cartofi fierti sau cartofi la cuptor. Dar avand in vedere ca este o reteta plina de arome, se poate savura doar insotit de o salata.
Citeste si: Reteta Pastrav La Cuptor Pe Pat De Legume Cu Cartofi In Unt. Retete Simple
Iata cum am pregatit eu aceasta reteta (imagini) (din pacate nu am gasit cimbru proaspat si a trebui sa folosesc uscat, dar este mult m ai gustos cu cel proaspat):
Ingrediente:
Salata de untisor (o minunatie de salata, foarte aromata, si excelenta cu zeama de lamaie si ulei de masline)
Pofta buna!
Recomand si alte retete: Aripi de pui cu smantana si ciuperci. Retete Simple