O reteta rapida de pastrav la cuptor asezat pe pat de legume, cu lamaie si cuib de cartofi la cuptor facuti in unt. Reteta perfecta pentru dezlegare la peste sau de servit oricand in timpul anului.
Prepararea dureaza maxim 30 de minute.
Iata cat de simplu este sa prepari pastrav la cuptor cu garnitura de cartofi cu unt
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 pastravi (medii sau mari depinde cum preferi)
- 4 legaturi de ceapa verde
- 4 legaturi de usturoi
- 2 legaturi de leurda (usturoi salbatic)
- 1 legatura de patrunjel
- 4 cartofi mai mari
- 1 lamaie + zeama de la o alta lamaie
- 50-80 g de unt de masa (se poate inlocui untul cu ulei de floarea soarelui)
- sare, piper (dupa gust)
O sa iti trebuiasca si staniol pentru a impatrurii pestele si pentru a face cosuletele pentru cartofi.
Prepararea ingredientelor
- se curata legumele, se spala bine sub jet de apa pentru a nu ramane paman. Ceapa si usturoiul se taie pe jumatate (cca. 10-12 cm lungime) si daca firele sunt groase se mai taie pe lung in doua. Fiecare se pune separat (ceapa separat, usturoiul separat)
- leurda (usturoiul salbatic) se spala si se lasa intreg (eu am taiat coditele, am lasat doar frunza)
- se feliaza una dintre cele doua lamai (pot ramane feliile rotude sau taiate pe jumatate, cum se doreste)
- pestele sa presara cu sare si piper
- cartofii se taie cubulete si se lasa in apa (pentru a nu oxida) pana sunt gata de bagat in cosulete de staniol
Pregatirea pestelui pentru a fi bagat la cuptor
- se ia o bucata de staniol de cca 30-40 de cm (depinde cat este de lung pestele) si se aseaza pe centrul ei cateva fire de ceapa, leurda si usturoi peste care se aseaza pestele
- in burta pestelui se pun ceapa, usturoi si o felie de lamaie si se stropeste cu putina zeama de lamaie si se adauga si cateva fire de patrunjel
- deasupra pestelui de asemenea se pun aceleasi legume ca si in partea de jos si se presara putin piper; apoi se infasoara staniolul foarte bine in jurul pestelui (atentie ca imbinarea staniolului sa ramana in partea de sus pentru a nu curge zeama in tava)
- se repeta acelasi lucru cu ceilalti pesti
Pregatirea cartofilor
- se ia o bucata de staniol de cca. 15-20 cm si pe mijlocul ei se intinde o parte din unt (untul trebuie impartit in 4)
- apoi se aseaza o parte din cartofii taiati cubulete peste care se presara leurda taiata, sare si piper (optional se pot stropi cu putina zeama de lamaie)
- se strange staniolul cat sa se formeze un cosulet si se toarna putina apa
- apoi se strange gura cosuletului format pana se inchide bine (fara a rupe staniolul)
- se repeta acelasi lucru si cu restul cartfilor, rezultand astfel 4 cosulete.
Se aseaza toate intr-o tava mare sau se impart in doua si se pun in doua transe la cuptorul preincalzit la 160 (pozitia 3 sau 4 la aragazele pe gaz) de grade Celsius si se lasa maxim 30 de minute. Pofta Buna!
Vezi si alte retete simple: Reteta simpla si rapida de Taitei de Orez cu Carne de Vita. Mancare in stil asiatic
Iata in imagini cum am pretati eu aceasta reteta
Ingredientele:
Prepararea lor:
Pofta buna!
Facebook Comments