Reteta Limba de Porc cu Masline cu Sos de Rosii si Vin. Retete simple

Daca esti in cautare de retete simple iti propun mancare de limba de porc cu masline si sos de rosii cu vin rosu. Este o delicatesa, se gateste simplu si nu necesita prea multe pregatiri.

reteta Limba de Porc cu Masline cu Sos de Rosii si Vin. Retete simple

Te poti delecta cu o astfel de mancare si te asigur ca iti va lasa o explozie de arome atunci cand o mananci. Slaba in grasimi, spre deloc, ce se poate servi cu un pahar de vin rosu demisec si salata verde sau de sfecla rosie.

Hai sa vedem cu se prepara aceasta mancare de limba de porc cu masline:

Sfat: intodeauna recomand ca toate ingredientele sa fie pregatite dinainte sa pui ceva pe foc. Dar de data aceasta, pentru ca limba de porc fierbe ceva mai greu, trebuie sa incepi prin a pune limba la fiert.

Ingredient pentru 4 portii:

  • 500-600 g limba de porc (uneori doua bucati sunt suficiente, depinde de marimea lor)
  • 150-200 g masline negre (de preferat fara samburi)
  • 1 ceapa mare
  • suc de rosii (100-150 ml)
  • 50 ml vin rosu sec sau demisec
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • 1 morcov (optional)
  • 2-4 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 2 felii de lamaie (daca se doreste se pot pune fara coaja)
  • sare, piper

Cum se prepara ingredientele:

  • se curata limba de porc de eventualele parti de grasime si se pune  intr-o oala la fiert, acest tip de carne fierbe mai greu, timpul mediu este undeva in jur de 1 ora (poate 1 ora jumatate)
  • se toaca ceapa marunt, morcovul se da prin razatoare (daca se opteaza pentru morcov)
  • se toca usturoiul  (atentie! nu se trece prin presa)

Prepararea retetei

  • dupa ce a fiert limba de porc, se trece sub jet de apa rece si se curata de pielita pe care o are deasupra (si de eventualele parti de grasime care au ai ramas) si se taie rondele sau fasii depinde de preferinte
  • intr-o oala se pune uleiul la incins (a nu se lasa sa se incinga prea tare) se pun ceapa, morcovul (optional) si usturoiul (daca se doreste usturoi) la calit timp de 2 minute si apoi se adauga putina apa si se mai lasa la foc potrivit 5 minute
  • apoi se adauga sucul de rosii si foile de dafin si se lasa la fiert inca 5 -7 minute
  • se adauga limba taiata, maslinele, feliile de lamaie, vinul, piperul si se sareaza dupa gust. Se mai lasa sa fiarba impreuna cca. 5 minute

Si mancarea este gata! Pofta buna

Daca vrei sa mai vezi si alte retete simple, da click aici.

SFAT: se poate servi cu un pahar de vin rosu demisec si salata verde sau de sfecla rosie.

Mai jos vei gasi poze cu modul in care am preparat eu aceasta reteta

Ingrediente: 

ingrediente reteta Limba de Porc cu Masline cu Sos de Rosii si Vin limba de porc fiarta

Preparare

ceapa calita limba de porc fiarta si feliata preparare limba de porc cu masline limba de porc cu masline

Pofta Buna!

reteta Limba de Porc cu Masline cu Sos de Rosii si Vin. Retete simple

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 18 =