Azi iti prezint reteta de ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus, o reteta deosebit de gustoasa. Este o reteta simpla si se pregateste rapid (35 minute) si sigur va fi apreciata atat de cei care mananca ciorba de burta cat si de cei care nu prea servesc ciorbe de fel. Pe cat de interesanta este denumirea ei, pe atat de buna este la gust.
Incep cu sfatul pe care il dau mereu, si anume sa pregatesti toate ingredientele inainte de a pune ceva pe foc. Curata toate legumele, taie-le si daca ai retete cu carne, la fel pregateste carnea dinainte.
Acum sa trecem la prepararea retetei de ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus.
Ingrediente pentru 8 portii:
- 500 g ciuperci pleurotus (sfat, se pot pune si ciuperci champignons daca gasesti greu pleurotus)
- 1 pastarnac mic
- 2 morcovi mai mari
- 1 ardei gras rosu (sau gogosar) – poate fi si murat in otet
- 2 cepe mari
- 3-4 linguri ulei floarea soarelui
- 2 galbenusuri de ou
- 375 -400 g smantana (eu am ales una mai grasa – 24% grasime si o folosesc pe cea Muller)
- zeama de la 1 lamaie
- 6-8 linguri otet de mere sau de vin
- 2 l apa
- sare, piper
Pregatirea ingredientelor
- se curata legumele si se spala; ciupercile se spala bine si se lasa la scurs intr-o sita
- se taie ceapa marunt (sfat: sau se poate da prin blender-ul de bucatarie – cel pentru maruntit)
- morcovul fie se da prin razatoarea mica (sau prin blender) fie se taie in bucati mai mari si se scoate la sfarsit din ciorba (eu am ales sa il scot)
- pastarnacul se taie in bucati mari, se scoate din ciorba la sfarsit (dupa preferinte se poate lasa in ciorba)
- se taie ardeiul rosu/gogosarul fasi
- se taie ciupercile fasi (julien) – de aici si asemanarea cu ciorba de burta
- se freaca galbenusul cu putina sare si apoi se adauga smantana si se amesteca pana cand se omogenizeaza
Acum ca avem toate ingredientele pregatite putem incepe sa le preparam
- se ia o cratita/oala se pune uleiul si dupa ce s-a incis putin se pun ceapa morcovul ras/taiat si pastarnacul si se lasa 2-3 minute, apoi se adauga putina apa, se amesteca si apoi se pune restul de apa
- cand a fiert apa, se pun ciupercile si se lasa la fiert 15-20 de minute, apoi se pune ardeiul/gogosarul si se mai lasa 2-3 minute
- se ia oala de pe foc, se lasa putin la racit, si apoi se iau 3-4 polonice de zeama din oala si se amesteca cu smantana si galbenusul pregatite anterior. Solutia rezultata se pune in oala
- se pun zeama de lamaie, sarea, piperul si otetul de mere/vin (sau se poate acri doar cu zeama de lamaie sau doar cu otet)
Sa aveti pofta!
SFAT: Se poate servi cu ardei iute proaspat sau murat si se poate pune si usturoi maruntit sau trecut prin presa, dupa preferinte.
In pozele de mai jos vei vedea cum am pregatit aceasta reteta
Ingrediente:
Preparare
POFTA BUNA!!
Vezi si alte retete simple aici