Friptura de porc la cuptor cu salata de primavara. Reteta simpla si rapida

Daca vrei o reteta rapida si simplu de facut, iti recomand aceasta friptura de porc facuta la cuptor, cu garnitura de cartofi si salata de primavara. Cum primavara e aici si gasim la orice piata si supermarker salata verde, ceapa verde, usturi salbatic si ridichii, m-am gandit ca aceasta salata ar fi perfecta pentru friptura de porc.

friptura de porc la cuptor cu cartofi si salata de primavara

Partea cea mai buna a acestei retete este ca nu trebuie sa marinezi carnea pentru a se fragezi. Prepari, pui la cuptor, faci salata si gata, mancarea este facuta si poti manca. Sfatul pe care il dau mereu este ca trebuie sa fi ordonata atunci cand prepari mancare. Adica sa iti pregatesti toate ingredientele inainte si astfel vei economisi foarte mult timp.

Reteta friptura la cuptor cu garnitura de cartofi si insotita de salata de primavara

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 800 g carne slaba de porc
  • 500 g cartofi
  • sos de soia
  • 6 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 varf de cutit cardamon maruntit
  • sos de rodii (se gaseste in supermarket concentrat sau la emag)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 salata verde
  • 1 legatura leurda (usturoi salbatic)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi ridichii
  • sare, piper

Pregatirea ingredientelor:

  • se taie carnea in felii subtiri circa 5mm, dar nu mai mult de 1 cm (trebuie un cutit foarte bine ascutit), se aseaza in tava si se stropeste cu sos de soia, sos de rodii si se presara cardamonul macinat si piperul
  • se curata toate legumele (cat timp cureti legumele soia isi face treaba si fragezeste carnea)
  • cartofii ii poti pune la cuptor impreuna cu carnea, sau ii poti praji separat, ii poti servi si fierti

Prepararea retetei:

  • se pun 2 linguri de ulei peste carne, se adauga apa atat cat sa acopere carnea in inca ceva peste si se da la cuptorul bine incins la 190 grade C, sau pe treapta de mijloc a aragazelor cu gaz. Se lasa 1 ora. Daca scade apa se mai adauga apa fiarta si sarea se pune spre sfarsit
  • daca doresti, poti pune si cartofii la cuptor impreuna cu carnea, eu am ales sa ii fac prajiti
  • tai salata, ceapa verde, leurda si ridichiile si le pui intr-un bol de salata. Pregatesti separat zeama de la lamaie cu putina sare (poti adauga si putin otet balsamic) si putina apa, amesteci pana se topeste sarea. Apoi pui restul de ulei si bati foarte bine, pana reiese un dresing albicios sau pastos (daca ai pus otet).
  • cat timp carnea sta la cuptor, pregatesti cartofii si salata si mancarea este gata.

Pofta buna sa aveti!

Mai poti vedea o alta reteta rapida cu carne de vita.

Iata cum am preparat eu reteta:

carne de porc la tava

friptura de porc la cuptorfriptura de porc la cuptor cu cartofi si salata de primavara

Pofta buna!

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − four =