Cum sa rezolvi problama cu WiFi Huawei P8 Lite

Anul trecut am luat decizia de a-i cumpara iubitei mele de ziua ei un telefon nou. Si am decis sa ii cumpar Huawei P8 Lite.  

Ea avea un LG L52, de vreo 2 ani. Telefonul era bun – in sensul ca era fiabil – insa fiind vechi si slabut cand vine vorba de datele sale tehnice, era complet depasit de situatie. Asa ca am inceput sa caut pe internet informatii despre ce telefoane.
huawei p8 lite problema cu wifi huawei p8 lite problema cu wifi

Doua considerente am luat in calcul in cautarea noului ei smartphone: pretul, si cat de nou este telefonul (in acest articol am explicat de ce e bine ca telefoanele sa nu fie modele vechi). Inca un aspect important de care am tinut cont a fost si faptul ca am decis sa renunt la prejudecatile legate de “seriozitatea” unei anumite companii.

Asa ca pornind de la cele enumerate mai sus, am cautat un telefon care sa se incadreze intr-un buget de aproximativ 800 ron (mi se pare o suma ok pentru un telefon). La vremea aceea (aprilie 2016) pe piata existau cateva telefoane decente pentru banii astia: Samsung A5, Samsung J5 (se gasea si la 800 de lei dar pretul era peste buget), si Huawei P8 Lite. Nu le mai enumar pe celelalte pentru ca nu asta e scopul.

Trebuie sa recunosc ca marca Huawei nu-mi spunea mare lucru. Tot ce stiam despre Huawei era ca intr-un timp RCS RDS a dat telefoane abonatilor lor fabricate de Huawei. Mi-am adus aminte ca am o cunostinta care avea un smartphone Huawei P8, ba chiar mi-am adus aminte si ca la un moment dat m-am jucat putin cu telefonul acela si mi s-a parut ok, placut la atingere, rapid in executarea comenzilor si bun la bani (cu toate ca era mai scump decat varianta Lite). Recunosc ca am mers si pe principiul ca telefoanele in ziua de azi nu mai sunt fabricate sa tina o viata, asa ca mi-am zis ca daca tot ma inham la un cadou, macar sa incercam sa vedem ce si cum sta treaba cu Huawei. Zis si facut! M-am dus, am luat telefonul, ba chiar doamna de la vanzari mi-a zis ca e modelul asta are cel mai bun raport pret-calitate ceea ce atesta vorbele amicului meu, si l-am oferit cadou.

Acum, dupa aproape 10 luni de utilizare

Telefonul pot sa spun ca s-a tinut bine. E adevarat ca totusi are o hiba: nu se mai conecteaza la wifi. Acum vreo 3 luni, a renuntat. Am cautat pe internet sa vad despre ce e vorba si se pare ca intr-adevar, modelul P8 Lite are aceasta slabiciune. Am gasit multi utilizatori de P8 Lite cu problema conectivitatii la wifi. Se pare ca e vorba de o anumita componenta care cedeaza. Nu incerca sa cauti pe forumuri raspunsuri cum sa resetezi sau sa setezi telefonul pentru ca nu asa vei rezolva problema. Vei gasi multe “metode” prin care ca rezolvi problema wifi-ului dar exista una singura pe care trebuie sa o aplici.

huawei p8 lite

Asa ca, din cele constatate de mine, si dupa research amanuntit, am ajuns la concluzia ca singurul mod in care poti rezolva problema cu wifi-ul la Huawei P8 Lite este sa ii schimbi placa de retea (wifi). Daca este in garantie, foloseste-te de ea. Oricat ai cauta sa o rezolvi din setari, acest lucru nu fuctioneaza.

Nu am apelat nici pana in ziua de azi la garantie pentru ca e mai mare deranjul, dura foarte mult pana cand primeam telefonul inapoi si ar fi ramas foarte mult timp fara el. Prietena mea foloseste internetul de pe cartela, are suficient incat sa isi faca treaba, nu ramane niciodata fara net. Doar ca nu asculta muzica.

Alte probleme cu Huawei P8 Lite

O alta chestie enervanta la telefon e faptu ca se incinge bateria, a carei viata s-a slabit usor parca in astea 10 luni. Cand era nou nout, bateria tinea ceva mai mult decat tine acum. Nu e prea mare diferenta dar incepe sa se faca simtita, si probabil pe viitor o sa devina din ce in ce mai evidenta pana in punctul in care o sa devina agasant.

Dar, exceptand aceste doua incoveniente, telefonul este foarte bun. Ba chiar, daca ar fi sa il compar cu Samsungul meu S4 Mini, este superior din toate punctele de vedere (si nu ma refer la marimea ecranului – ci la performantele sale tehnice). Intr-un fel nu e corecta comparatia insa daca vorbim despre bani e important de amintit ca ambele au costat 800 de lei, si o asemanare intre ele e faptul ca ambelor telefoane li se incing bateriile.

Per ansamblu, atat timp cat nu esti un junkie al statului pe internet si al jucatului pe telefon, Huawei P8 Lite este o optiune buna. Pozele pe care le face sunt ok, bateria rezista, si inca un aspect foarte important: pentru telefonul acesta se gasesc huse slim!

Update: Poza cu carcasa slim

carcasa slim huawei p8 lite

 

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 13 =