Deschide Afacere in Statiunea Mamaia. Afaceri profitabile in 2017 pe litoralul romanesc

Deschide o afacere profitabila in 2017 in statiunea Mamaia, perla litoralului romanesc, una dintre cele mai cautate locatii turistice estivale. Multe afaceri se dezvolta de ani buni in aceasta zona si pentru ca statiunea atrage din ce in ce mai multi turisti, mai multi bani, deci exista mai mult loc de dezvoltare comerciala.

Deschide Afacere in Statiunea Mamaia. Afaceri profitabile in 2017 pe litoralul romanesc

M-am tot gandit la potentiale domenii de afaceri in care sa merite sa se investeasca. Recunosc ca imi place! Am mai scris despre afaceri in domeniul auto aici si despre o alta investitie sigura aici.

Domeniul de activitate al afacerii

In ultimele zile am mai gasit o noua afacere ce poate sa devina profitabila: moda! Dar hai sa explic putin cum am ajuns la aceasta concluzie: in Romania sunt din ce in ce mai multe malluri care sunt pline de magazine de haine. Interesant e faptul ca nu se inchid magazinele acestea, nu? Ei bine ele nu se inchid, ceea ce inseamna ca romanii cumpara, si apropo de asta, se pare ca 9 din 10 romani considera shoppingul o activitate placuta conform acestui articol.

Dupa cum vezi, stirea e din data de 23 februarie, asta pentru ca am stat sa rumeg bine informatia si sa caut sa storc din ea ce este esential. Eu unul nu sunt un tip prea “fashionist” de fel, nici n-am pus si nici nu o sa pun vreodata prea tare accentul pe haine sau moda, sa fiu in trend cu lumea etc. dar… ma uit pe strada la oameni cum sunt imbracati si trebuie sa recunosc ca sunt imbracati bine.

Dar pana acum, n-am zis nimic nou, corect? Ei bine, pasiunea romanilor de a arata bine poate fi exploatata.

Locatia afacerii

E greu de intrat intr-un mall, si cand zic greu, pe langa faptul ca spatiile comerciale disponibile nu prea exista, este si foarte scump. Chiria intr-un centru comercial poate sa ajunga foarte usor la mii de euro lunar, ceea ce este descurajant. Eu am vorbit in acest articol despre turism si despre faptul ca va continua sa se dezvolte la noi in tara, si uite ca acum am gasit si o oportunitate, zic eu corecta, de a intra si in turism.

Deschide Afacere in Statiunea Mamaia. Afaceri profitabile in 2017 pe litoralul romanesc

Dupa cum bine stii deja, Mamaia este perla litoralului romanesc. Pe faleza din statiune, in plin sezon estival, abia daca ai loc sa mergi, si tot pe aceasta faleza exista si magazine care comercializeaza tot felul de produse, inclusiv haine.

De unde sa iei marfa

De la cine sa iti procuri marfa? De la creatori romani de moda tineri, oameni cu idei si cu dorinta de afirmare, dar fara imagine publica (mai deloc cunoscuti) si care se lupta cu desfacerea. Unele dintre creatiile acestor designeri vestimentari sunt adevarate opere de arta, in timp ce altele reprezinta doar exagerari ale tendintelor actuale. Principalul punct forte al acestei investitii este acela ca produsele pe care le vei comercializa (nu conteaza daca-s “frumoase” sau “urate” – asta e doar e chestiune de gusturi) sunt diferite fata de ceea ce se gaseste pe piata, si cand zic diferite, ma refer la faptul ca au o doza de exclusivism – nu sunt neaparat unice, dar nici nu se gasesc peste tot – ceea ce le aduce un mare plus. Mai adaug aici si trendul de a cumpara produse “romanesti” care in ultimii ani prinde din ce in ce mai multa amploare.

De la posete la rochii sau de ce nu chiar pantofi, orice tip de produs poate fi fabricat de cei ce viseaza ca intr-o buna zi sa isi prezinte colectiile pe marile catwalkuri din lume. Eu am avut onoarea de a vedea cateva creatii, si intr-adevar, sparg limitele conventionalului, mai ales prin materialele pe care le folosesc. Un singur lucru mai vreau sa adaug aici, si anume grija si pasiunea pentru fiecare produs in parte se vede, se simte in produs in sine, iar asta adauga o mare valoare comerciala.

Eu vad in aceasta afacere chiar si potential de extindere la nivel national pe termen mediu si lung, mai ales ca in Mamaia in sezonul estival vin oameni din fiecare colt al tarii, ceea ce ofera un grad ridicat de vizibilitate, dar asta e o alta discutie.

Important, ca in oricare alta afacere, este inceputul.

Citeste si: Turismul, cel mai bun domeniu in care sa investesti in 2017

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − seven =