Reteta Rapida Scoici si Creveti in sos de vin alb cu garnitura de orez basmati cu legume

Sper ca iti plac la fel de mult ca si mie scoicile, crevetii, fructele de mare in general. Iti propun o reteta rapida, simpla, de scoici si creveti in sos de vin alb si cu o garitura gustoasa de orez basmati cu legume.

Pe langa faptul ca sunt gustoase, fructele de mare au si multe beneficii. Crevetii au un rol antiinflamator iar scoicile (midii) sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba de cura de slabire – ele contin o mare cantitate de proteine si vitamine si au un continut scazut de grasimi.

scoici si creveti in sos de vin alb cu orez basmati cu legume

Aceasta reteta rapida cu fructe de mare pe care ti-o propun astazi se prepara in maxim 25 de minute. Este simplu de realizat, tot ce trebuie este ca inainte sa te apuci sa prepari mancarea, trebuie sa iti pregatesti ingredientele.

Ingrediente pentru reteta scoici si creveti, in sos alb, si cu garnitura de orez basmati cu legume.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 g scoici fara cochilie
  • 500 g creveti decorticati
  • 1 legatura ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb demisec/sec
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 80 g unt
  • 250 grame orez basmati
  • 100 g muguri de fasole
  • 1 ceapa  uscata mica
  • 1 ardei gras rosu mic (sau jumatate de ardei gras rosu mare)
  • 50 g muguri de bambus
  • 1 morcov mic
  • sare, piper

Pregatirea ingredientelor:

  1. Se spala bine scoicile si crevetii si se lasa la scurs intr-o sita mai mare
  2. Se curata legumele si se taie bucati mai mici julien (fasii nu foarte lungi). Ceapa verde si usturoiul se taie marunt.
  3. Se spala bine orezul si se scurge de apa.
  4. Se foloseste  tigaie pentru fructele de mare, o alta pentru legume (mai putin ceapa verde si usturoiul) si o oala cu fund gros/dublu pentru orez.

Prepararea retetei:

  1. Se pune jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie si dupa ce s-a topit se adauga usturoiul si ceapa tocate marunt. Apoi se adauga scoicile si crevetii si se trag in unt timp de 5 minute. Dupa aceea se sting cu vinul alb si zeama de la lamaie si se lasa la foc mic inca 3-4 minute. Se sareaza dupa gust.
  2. Intr-o alta tigaie se trag legumele (daca se doreste se poate adauga unt sau 1 lingura de ulei de masline) timp de 3-5 minute.
  3. In oala se pune untul ramas si se prepasara piper dupa gust, se adauga orezul si se lasa la foc mic. Se invarte in orez timp de 3 minute dupa care se adauga 500 ml apa (2 cani mari) si se lasa la fiert. Trebuie invartit din cand in cand.
  4. Cand legumele sunt gata, se adauga in orez si se amesteca si se lasa la fiert impreuna pana cand este gata orezul.

Si mancarea este gata. Se poate servi cu salata verde cu dressing de lamaie si alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Pofta Buna!

Mai poti vedea si alte retete rapide si simple aici

Iata preararea retetei in imagini:

Ingrediente:

scoici fara cochilie si creveti decorticati unt-ceapa verde tocata-usturoi tocat-vin alb demisec legume la tigaie

Prepararea propriu-zisa

scoici ceapa verde si creveti 1 orez basmati tras in unt legume trase la tigaie orez basmati cu legume trase in unt

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − eight =