Reteta rapida si simpla cu carne de porc si legume la tigaie delicioase – Retete Simple

Iti prezint o reteta simpla si rapida cu carne de porc si legume, care pe deasupra este si o reteta sanatoasa. Se prepara rapid, timpul alocat acestui preparat este de maxim 40 de minute. Cu aceasta mancare vei asigura si aportul de legume – sunt delicioase – pentru tine si cei dragi. Chiar daca nu ai in casa legumele mentionate in reteta, poti sa improvizezi (chiar incurajez improvizatia) si sa le folosesti pe cele pe care le ai deja.

Ingrediente pentru 4 portii:

– 800 g carne de porc macra (sau foarte slaba)
– 1 ardei gras rosu
– 1 legatura ceapa verde
– 1 pastarnac mai mic
– 1 morcov
– 100 g ciuperci
– 1 dovlecel
– 1 vanata mai mica
– 125 g paste pentru Wok prefierte (se gasesc la Mega Image) – sau taitei de orez
– 2 linguri sos de soia
– condiment Wok Gewurz (se poate gasi la Mega Image – este un amestec de legume uscate macinate – ofera mancarii un gust extraordinar, il folosesc des)
– 1 plic sos Hoisin
– 1 plic sos dulce acrisor
– 3 linguri de ulei
– sare
– piper

1. Pregatirea ingredientelor:

a. Se taie carnea in bucatele lungi subtiri (julien).

b. Se curata legumele si se taie pe lung (julien – putin mai groase). Vanata, dovlecelul si ceapa verde se pun intr-un bol separat pentru ca se vor pune la sfarsit. Restul legumelor se pot pune intr-un alt bol, dupa ce au fost taiate, amestecate.

2. Pregatirea mancarii

a. Se pun 2 linguri de ulei intr-o cratita, se lasa la incins, apoi se pun 2 linguri sos de soia, piper si condimentul Wok Gewurz, apoi se aseaza carnea in oala. Se lasa 2 minute la foc potrivit, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi. Apoi se adauga 1 cana cu apa calda si se lasa la fiert 20 de minute (daca este nevoie se mai adauga apa).

b. Se ia o tigaie sau Wok, se pune 1 lingura de ulei si se lasa la incins si dupa ce se incinge se presara piperul, 1 lingura sos de soia si condimentul Wok Gewurz. Apoi se aseaza morcovul, pastarnacul si ciupercile, se amesteca si se lasa 2 minute la foc potrivit dupa care se adauga putina apa. Dupa cateva minute se adauga si restul legumelor, se amesteca si se lasa 2 minute, apoi se adauga apa si se lasa la foc mic. Daca preferi legumele al dente le poti lasa doar cateva minute (3-4). Dar daca le preferi mai fierte, adauga mai multa apa (atentie nu foarte multa) si se lasa la fiert pana cand legumele ajung la punctul preferat.

c. Cand cosideri ca sunt gata legumele, adauga sosul Hoisin si amesteca si mai lasi sa fiarba impreuna 2-3 minute.

d. Dupa ce a fiert carnea (trebuie sa nu fie apa in oala), adauga o cana cu apa si dupa ce fierbe apa, adauga pastele prefierte pentru Wok si stinge focul. (Daca prepari mancarea cu taiteii de orez, acestia trebuie fierti separat intr-o alta oala, timpul necesar prepararii lor este indicat pe ambalaj). Dupa ce pastele prefierte s-au umflat, adauga sosul dulce acrisor si amesteca.

3. Se aseaza pe farfurie si se serveste! Pofta buna

Citeste si: Reteta simpla si rapida de paste bolognese cu carne tocata de vita

Mai jos vei vedea tot procesul de preparare al acestei retete cu carne de porc si legume la tigaie ilustrat in poze:

Ingredientele:

Legume taiate julien Legume proaspete

paste prefierte pentru wok

Carne de porc macra Sos Hoisin si Sos dulce acrisor

condiment Wok Gewurz; piper sos soia

condiment Wok Gewurz (la mijloc)

Preparare retetei:

Condimente in ulei Carne de porc trasa in ulei Morcov si pastarnac la tigaie

                   Legume julien la tigaie

Pofta Buna! Preparatul final asezat in farfurie:

Reteta simpla carne de porc cu legume la tigaie

Reteta simpla carne de porc cu legume la tigaie

Facebook Comments

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =